Over mindfulness trainer Marianne Elissen


Mindfulness training Voorschoten juristen Marianne Elissen werkstress burn-out meditatie workshop cursus

Gecertificeerd mindfulness-trainer (VMBN-lid categorie 1), opgeleid aan het Instituut voor Mindfulness (www.instituutvoormindfulness.nl)

Al langere tijd was ik op zoek naar meer innerlijke rust, naar een manier om meer ‘uit het hoofd’ te komen en om beter te kunnen omgaan met stressvolle situaties. De 8-weekse mindfulness-training (MBSR) bracht mij waardevolle inzichten en gaf mij bruikbare handvatten waar ik veel profijt van heb in het dagelijks leven. 

Gedachten zijn geen feiten

Het is bevrijdend te zien dat gedachten slechts gedachten zijn en niet ‘de werkelijkheid’. Ik heb ondervonden dat je de mate waarin je stress ervaart kunt beïnvloeden door hoe je de dingen ziet en er mee omgaat. Echt stilstaan bij ervaringen en aandachtig zijn voor momenten brengt zoveel meer dan leven op de automatische piloot. 

Omdat ik mijn enthousiasme voor mindfulness graag overbreng op anderen, volgde ik de opleiding tot mindfulness-trainer aan het Instituut voor Mindfulness, waarna ik een eigen praktijk ben gestart. Zo'n twintig jaar ben ik werkzaam als bedrijfsjurist en geef binnen deze werkkring trainingen op het gebied van internationaal ondernemen. 

Nuchtere aanpak   

Mijn mindfulness-trainingen kenmerken zich door een nuchtere, no-nonsense aanpak en ik zou mijzelf omschrijven als een betrokken en enthousiaste trainer die met beide benen op de grond staat. Door mijn achtergrond als bedrijfsjurist ben ik bekend met de druk en hectiek die de huidige tijd met zich brengt. 

Vergoeding   

Meesterlijk Mindful is erkend door de beroepsvereniging VMBN (www.vmbn.nl) in de hoogste categorie (categorie 1). Hierdoor komt de training voor vergoeding door zorgverzekeraars in aanmerking. Ook wordt de training steeds vaker vergoed door de werkgever vanuit bijvoorbeeld het persoonlijk ontwikkelingsbudget.

 

VMBN_logo_categorie_1.jpg